Azoren

Nieuws! Met de Caravan op wintervakantie!

Nieuws: voor u als u met de aanhangwagen en of een caravan op wintervakantie gaat dan zijn in principe winterbanden niet verplicht, maar om veiligheidsredenen worden ze dringend aanbevolen. Ga je dus met de caravan op wintervakantie dan is het zeker raadzaam om je caravan goed uit te rusten met de juiste banden!

Nieuws: de landen waar je officieel verplicht bent om in het hele land de winterbanden te gebruiken zijn;

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Noorwegen en Luxemburg. In deze landen rijden zonder winterbanden dan riskeer je hoge boetes. Rijden zonder winterbanden en je raakt betrokken bij een ongeval? Dan wordt je in sommige landen volledig aansprakelijk gesteld met alle gevolgen vandien. In de Franse Alpen en Italië is het alleen verplicht in bepaalde zones. Ook het gebruik van winterbanden in Duitsland ia al verplicht als er sprake is van ijs, sneeuw, natte sneeuw en ijzel. Dat geldt voor alle wielen, dus ook die van je camper en caravan. Als je in winterse omstandigheden de weg op gaat met zomerbanden riskeer je hoge boetes. Het wordt gezien als een belemmer van het verkeer met gevaarlijke gevolgen. Bovendien kan het gebeuren dat je verzekering de eventuele opgelopen schade of aansprakelijkheid niet dekt als je betrokken raakt bij een ongeval zonder winterbanden.

Regels, boetes en verplichtingen

In het buitenland gelden soms andere verkeersregels dan die we in Nederland kennen. Nieuws is bijvoorbeeld dat je als brildragende bestuurder in Spanje altijd een reservebril bij je moet hebben? En de bedragen voor bekeuringen zijn soms veel hoger dan in Nederland. In Noorwegen betaal je in het uiterste geval € 1012,89 (10.200 NOK) als je het gaspedaal te hard intrapt, met een strafzaak en ontzegging tot rijbevoegdheid tot gevolg. En wie in Italië met winterbanden rondrijdt in de zomerperiode, riskeert een bekeuring van minimaal € 500,- en maximaal € 1.900,-. Om onnodige bekeuringen of lastige situaties te voorkomen, is het raadzaam om je voor vertrek kort in te lezen over de grootste verschillen in het buitenlandse verkeer.

Rijden in de bergen

Zodra je de Nederlandse grens passeert, verandert al snel het landschap. Heuvels zorgen voor een aanpassing in jouw rijstijl. Waar je in Nederland al met 80 kilometer per uur het best in de vijfde versnelling kunt rijden, doe je daar in een heuvelachtig landschap geen goed aan. In de bergen moet je toeren maken. Als je het gas intrapt, moet de auto nog kunnen versnellen. Kan dit niet, schakel dan terug. De motor wordt anders te zwaar belast en kan oververhit raken – helemaal als de auto tegen, op of over het maximale laadgewicht zit. Voor bergaf rijden is een lage versnelling de beste keus. Als je je voet van het gas haalt, moet de auto uit zichzelf vaart minderen. Continu op de rem trappen is zo niet nodig en dat voorkomt schade aan het remsysteem.

Verplichte tools Europa

Nieuws, anders dan in Nederland gelden in de meeste (Zuid-)Europese landen strenge eisen voor de veiligheidsuitrusting in de auto. Naast een gevarendriehoek zijn soms ook een verbanddoos, veiligheidshesjes voor alle inzittenden, reservelampjes, een alcoholtest en een brandblusser verplicht. Deze tools en andere belangrijke spullen die je tijdens de autovakantie misschien nodig hebt, moet je op een goed bereikbare plaats leggen. Dat is dus niet in die ene tas ergens achter in de kofferbak onder al die zwarte, grote tassen. Als je in het buitenland een auto huurt met een kenteken van het land zelf, gelden soms andere verplichtingen. Vraag de geldende eisen altijd na bij het verhuurbedrijf.

Bandenspanning controleren

Controleer ná het volladen van de auto hoe de bandenspanning is: voor een betere wegligging en brandstofbesparing moet die worden verhoogd wanneer de auto zwaar wordt beladen. Hoe slapper de banden, hoe meer brandstof er verbruikt wordt tijdens de rit. Maar zorg er ook voor dat de spanning niet te hoog is, want dat kan weer zorgen voor een klapband en minder grip op de weg. En dat is gevaarlijk. De juiste bandenspanning verschilt per auto. Op een sticker in de deurpost, zonne- of brandstofklep zit (waarschijnlijk) een sticker waarop de juiste bandenspanning voor jouw auto staat.

Spanje!

Wist u dat de regels in Spanje voor het passeren van fietsers heel anders zijn dan bijvoorbeeld in Nederland. In Spanje genieten de fietsers extra bescherming en mag je de fietsers alleen passeren als er minimaal anderhalve meter afstand tussen de automobilist en de fietser zit. Er wordt over het algemeen streng op toegezien. Hou je je niet aan deze regel dan riskeer je een flinke boete. Ook een anders dan in Nederland is, als je van plan bent om je fiets te vervoeren op de fietsdragen van je auto deze dan voorzien moeten zijn van een extra vierkant bord van 50 centimeter met 4 rode en witte strepen.

Caravan stallen in het buitenland?

Zorg voor een goede en passende caravan of camperverzekering die uw caravan of camper ook in het buitenlandverzekerde ook al blijft de caravan langer dan 180 dagen. kijk voor meer informatie op de site van CaravanRepair.eu. klik hier voor onze caravanverzekering!

klik hier om terug te keren naar de homepage.

Nieuws items

VRAGEN OVER SCHADE AAN UW CARAVAN OF CAMPER, STELT U AAN DE CARAVANREPAIR® SPECIALIST

NEEM CONTACT OP VIA WHATSAPP!

Scan de QR-code met uw mobiele telefoon en stuur ons een bericht.

Ga naar de bovenkant