Caravanschade

Bewaarneming! Wanneer u een caravan of camper repareert,

dan is het mogelijk dat de klant de caravan niet dezelfde dag zijn caravan of camper weer ophaalt, maar de caravan nog een paar dagen gestald blijft staan.

Gedurende die periode kunt u aansprakelijk zijn voor eventuele schade aan de caravan, hetgeen aan de hand was in een recente uitspraak van de rechter in een rechtszaak. (uitspraak) kijk voor info hier.

Wat was er aan de hand?

De klant heeft zijn caravan op het terrein van de caravandealer geparkeerd, omdat er problemen waren met zijn caravan. Op het moment dat de monteur de caravan wilde gaan repareren, werd geconstateerd dat er schade zat op de caravan. Er zat een lange kaasdeuk in de zijwand en een ruit was beschadigd.

De klant heeft de caravandealer aansprakelijk gesteld, maar de caravandealer heeft de aansprakelijkheid voor die schade afgewezen.

Oordeel rechter.

Bewaarneming. De toetsingskader is of de caravandealer bij de bewaring de zorg van een goed bewaarnemer in acht heeft genoegen. De concrete uitwerking van deze zorgplicht wordt bepaald door de omstandigheden van het geval. Elke werkplaats beweging vond namelijk plaats langs de plek waar de caravan stond. Het was daarom voor de caravandealer voorzienbaar dat de caravan op die bewuste plek het risico liep om geraakt te worden door b.v. een passerende voertuigen. De caravandealer had de caravan moeten verplaatsen naar een veiliger plek.

De caravandealer is dus aansprakelijk voor de geleden schade.

Tip; zorg er voor als caravandealer dat

Wanneer aangetoond kan worden dat u als caravandealer voldoende zorgplicht in acht heeft genomen – door alle maatregelen te nemen die in redelijkheid van u gevergd mogen worden – dan kunt u moeilijker aansprakelijk worden gesteld voor schade aan de caravan tijdens de stalling. Zorg er b.v. voor dat de caravan die ter reparatie wordt aangeboden op een veilige plek staat, zodat bezoekers of leveranciers niet in de buurt van de bewuste caravan kunnen komen.

Mocht u meer vragen hebben, dan kunt u mij mailen.
Mail dan naar info@caravanRepair.eu of kijk voor meer info hier.

Met vriendelijke groet,

CaravanRepair Group

Advocaat.

Nieuws items

VRAGEN OVER SCHADE AAN UW CARAVAN OF CAMPER, STELT U AAN DE CARAVANREPAIR® SPECIALIST

NEEM CONTACT OP VIA WHATSAPP!

Scan de QR-code met uw mobiele telefoon en stuur ons een bericht.

Ga naar de bovenkant