Jan de Vrede

Als caravandealer heeft u ongetwijfeld ook wel eens te maken met onbetaalde facturen van uw klanten.

 

Hoe zit het Juridisch? Klanten die bijvoorbeeld u niet betalen voor reparatiewerkzaamheden aan hun caravan of camper die u heeft uitgevoerd!  

 Helaas komt het vaker voor dan gewenst:

Gelukkig is bij wet geregeld dat uw afnemers moeten betalen voor geleverde diensten, maar wanneer dit niet gebeurt dan doet u er toch verstandiger aan uw vordering(en) uit te besteden.

 Mr. Lucien Ridderbroek van e-Legal incasso advocaten legt uit waaraan u dan moet denken.

Ons advies; stuur allereerst uit eigen naam een betalingsherinnering en/of aanmaning. Het komt vriendelijker over dit soort brieven op uw eigen briefpapier te doen, dan meteen op het briefpapier van een incasso advocaat.

Het kan namelijk oprecht zo zijn dat een betaling per abuis tussen de spreekwoordelijke stapel terecht is gekomen en dat men vergeten is te betalen.”

Maar wanneer na herhaaldelijke verzoeken betaling(en) nog steeds uitblijven, is het toch verstandiger een vordering uit handen te geven. Zeker als het gevoel overheerst dat er ‘iets niet klopt’, is het goed om niet te lang te wachten om in actie te komen.

E-Legal incasso advocaten zijn gespecialiseerd in deze materie en hebben een zeer hoog slagingspercentage van 93%.  Als wij een klant bellen, dan vragen wij specifiek naar bepaalde zaken. Wij signaleren in zo’n gesprek de zogenaamde red flags, vaak ver voordat een klant deze zelf ziet. Door onze specialisatie in incassorecht weten wij of er direct actie nodig is als we signalen oppikken van bijvoorbeeld een dreigend faillissement.”

No cure no pay 

“Ons kantoor werkt op basis van no cure no pay,” sluit Ridderbroek af. Dat betekent dat wij pas worden betaald wanneer de vordering succesvol is geïncasseerd. Dat houdt ons als team scherp en zorgt voor een maximale inzet van onze kant!

Zelfs tot in de rechtbank

Zodra u een incasso uit handen geeft, gaat e-Legal voor u aan de slag. Het voordeel van incasso advocaten is dat zij veel meer pressie kunnen uitoefenen. Zo is er in Nederland een wezenlijk verschil tussen enerzijds een incasso advocaat en anderzijds een incassobureau: de eerste kan procederen in alle zaken, conservatoir beslag laten leggen en eventueel een faillissementsaanvraag doen. Een incassobureau kan dit niet en zal u vooral helpen met de eerste stappen in het proces, namelijk het buiten rechte tot betaling sommeren. Wanneer het complexer wordt of u een vordering van boven de 25.000 euro heeft, dan heeft u vrijwel altijd een advocaat nodig om in rechte uw gelijk te halen.

Wilt u meer informatie over hoe zit het juridisch? of heeft u een zaak waarin een debiteur niet betaalt, dan kunt u terecht op de website van e-Legal incasso advocaten waar u ook direct een incasso kunt indienen. Doet u dat op werkdagen voor 16.00 uur, dan sommeren wij uw wanbetaler diezelfde dag nog tot betaling..

E-Legal incasso advocaten

Heeft u hierover vragen neem contact op  info@caravanrepair.eu.  Of neem contact op met 0321-324425.

Nieuws items

VRAGEN OVER SCHADE AAN UW CARAVAN OF CAMPER, STELT U AAN DE CARAVANREPAIR® SPECIALIST

NEEM CONTACT OP VIA WHATSAPP!

Scan de QR-code met uw mobiele telefoon en stuur ons een bericht.

Ga naar de bovenkant